V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

Golfclub De Texelse is is opgericht op 31 maart 1994.

Heren 1 schrijft historie met promotie

Algemeen

Na drie jaar competitiegolf in de tweede klasse is Heren 1 voor het eerst in de historie van De Texelse gepromoveerd naar de eerste klasse van de Nederlandse Golf Competitie (NGF). Een topprestatie.

Op de laatste competitiedag spelen de Texelaars tegen de Noord-Hollandse 1. De Alkmaarders staan onderaan in de poule, maar onderschatting is geen goed idee. Het team heeft namelijk een paar jonge en talentvolle spelers en die hebben zondag wel zin om een promotie-feestje te verpesten. Daarom wordt niets aan het toeval overgelaten en het sterkste team opgesteld.

Jan van Wijk en Hugo Groothuis hebben tijdens de 18 holes Foursomes een flinke kluif aan hun tegenstander, maar delen op hole 17 de genadeslag uit. Captain Tim de Haan en Thomas Wassenaar spelen tegen twee jongens van vijftien jaar. De teenagers slaan af en toe wereldballen, maar verliezen het op golfervaring; 7/6.

Herbert de Geer en Mike van der Haas nemen het op tegen twee spelers die op papier een hogere handicap hebben, maar dat is aan hun golfspel niet te merken. Herbert en Mike kunnen het tij niet op tijd keren en verliezen. Met een redelijk comfortabele tussenstand (4-2) gaan de mannen na de lunch aan de 18 holes singles beginnen. De spanning is op de Texelse gezichten af te lezen, bij golf weet je immers nooit hoe het loopt. 

Kopman Van Wijk speelt gelijk. Groothuis begint niet lekker en staat eigenlijk de hele wedstrijd achter. Er verzamelt zich steeds meer publiek op de golfbaan Sluispolder en dan komt de sterspeler in Groothuis naar boven. Presteren onder druk is zijn kwaliteit en hij wint de laatste vier holes op rij en wint. Wassenaar laat zien wat hij in huis heeft en speelt fantastisch. Hier is bijna geen golfer tegen bestand, steady Wassenaar wint met 8/6 ruim. Van der Haas, op de golfclub ook wel ‘magic Mike’ genoemd, aat zich wederom niet van zijn stuk brengen; 2/1. De Geer alias de ‘the big motivator’ droomt al jaren van promoveren. Niks en niemand gaat hem dat vandaag meer afpakken. Hij boekt een ruime overwinning; 8/7. Alleen de captain is nog in de baan, maar De Haan weet inmiddels dat zijn team kampioen is geworden en dat gaat ten koste van zijn concentratie waardoor hij met 1/2 verliest. Einduitslag 13-5. 

Golfbaan de Texelse staat bijna in de top 10 van mooiste golfbanen van Nederland en daar hoort natuurlijk ook een golfteam van formaat bij. En dat hebben de Texelse mannen dit jaar bereikt. Nogmaals: een topprestatie!

Afbeelding
Inschrijving avondvierdaagse sluit Algemeen 25 minuten geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 16 mei 2024 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Optredens jeugdorkesten Amsterdam en Texel Cultuur 18 uur geleden
Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp.
Vijfde collectieve zonnedak komt op het Eierlandsche huis Algemeen 21 uur geleden
Op het strand.
Terreinbeheerders in actie voor strandbroeders Algemeen gisteren 4
De hulpgoederen zijn aangekomen in het Roemeense Pucioasa.
Hulptransport Texel aangekomen in Roemenië Algemeen 15 mei, 16:30
Afbeelding
TESO zoekt nieuw lid Raad van Commissarissen 14 mei, 14:00 1
Afbeelding
Open opstapavond kartbaan Sport 14 mei, 07:50 2