Verlies zaalvoetballers in beker

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben vrijdagavond met 2-1 de bekerwedstrijd tegen HZV Het Vennewater uit Heiloo verloren.

Bij de zaalvoetballers is geen man overboord; de beker heeft daar altijd iets minder prioriteit van de wedstrijden in de reguliere competitie. De 2-1 was voor Texel zelfs een prima resultaat: de ploeg was afgereisd met een vreemdelingenlegioen waar onder andere spelers van de jeugdteams bij zaten. Van de vaste ploeg waren Ali Smit, Pieter Jan Eelman en Luuk Mantje van de partij. Anderen waren op vakantie of geblesseerd. Coach Martijn de Veij liet het tweede met rust omdat die de eigen spelers zelf nodig hadden en nam daarom diverse spelers uit de jeugdselectie mee naar Heiloo.

In de eerste helft speelde Texel defensief en behoudend tegen Het Vennewater om puntverlies te voorkomen. Dat ging tot aan de rust (0-0), maar na de rust scoorde Het Vennewater het eerste doelpunt nadat een bal ongelukkig tegen keeper Ali Smit was gekomen. Pieter Jan Eelman maakte met een individuele actie de gelijkmaker, waarna Het Vennewater echter opnieuw op voorsprong kwam. Texel zette alle zeilen bij in de hoop tot 2-2 te komen, maar dat zat er niet in, waardoor Het Vennewater dankzij een 2-1 overwinning thuis verder kan bekeren. Komende vrijdag staan Texel en Het Vennewater opnieuw tegenover elkaar, maar dan voor de eerste divisie. Texel is dan naar verwachting weer compleet met de vaste ploeg. De wedstrijd begint om 20:40 uur in de TXL Sporthal in Den Burg.